Petre Apostol

După ce a reuşit cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Mare Şlem, ajungând în turul al treilea la Australian Open, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a pătruns, în premieră, în Top 100 în clasamentul mondial profesionist WTA. Sportiva de 25 de ani a avansat 15 poziţii în urma turneului de la Melbourne, ajungând pe locul 89 în lume, atingându-şi, deja, obiectivul stabilit pentru acest an, fiind acum pregătită pentru a trece la un nou nivel.
Jucătoarea originară din Sinaia a trecut, astfel, de pragul psihologic al prezenţei între primele 100 de sportive ale lumii în tenisul profesionist, după ce, în 2009, ocupa locul al doilea în clasamentul internaţional la junioare.
În urma unei săptămâni de pauză competiţională, Ana Bogdan revine pe teren, fiind prezentă pe tabloul principal al turneului WTA de la Taipei (Taiwan Open), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari şi care se desfăşoară în sală, pe suprafaţă sintetică.
Jucătoarea prahoveană urmează să evolueze în primul tur chiar cu principala favorită a turneului, anume Shuai Peng, din China, care se află pe locul 12 în clasamentul mondial WTA, fiind câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, însă la dublu. Aceasta va fi prima confruntare directă dintre cele două sportive în circuitul profesionist.
În vârstă de 32 de ani, jucătoarea din China a evoluat doar la un turneu în actualul sezon, la Australian Open, pierzând, însă, în primul tur, cu o sportivă situată mai jos de locul 500 în lume (Marta Kostyuk, Ucraina), în doar două seturi.
Meciul este primul din programul de astăzi de pe terenul principal al întrecerii de la Taipei, iar câştigătoarea se va întâlni, în runda următoare, cu învingătoarea dintre Lin Zhu (China, locul 116 WTA) şi Eugenie Bouchard (Canada, locul 114 WTA, wild card).