La sfârșitul lunii aprilie a anului 1992 lua ființă prima adunare legislativă a județului Prahova. Ieri a fost aniversată împlinirea a 25 de ani de la apariția Consiliului Județean Prahova, eveniment care a fost marcat printr-o ședință festivă, la care au fost invitați să participe toți cei care au făcut parte din autoritatea județului, printre care s-au aflat patru dintre cei cinci președinți ai CJ: Constantin Hartia, Mircea Cosma, Florin Anghel și actualul președinte al CJ, Bogdan Toader. De la eveniment a lipsit președintele CJ din perioada 1996-2000, Victor Petrescu.

CJ PH1Ședința festivă a fost condusă de actualul șef al administrației județene, Bogdan Toader, care este și cel mai tânăr președinte al Consiliului Județean Prahova de la înființarea acestei instituții – în anul 1992 – și până în prezent. Foștii președinți ai CJ au fost invitați la prezidiu, fiecare în parte luând cuvântul în cadrul ședinței de ieri.
Primul președinte al CJ Prahova, Constantin Hartia, a sintetizat în câteva cuvinte starea de spirit din anii ’90. „Nu aveam bani, dar aveam voință. Însă speram ca Oracolul din Dămăroaia (n.n. – Silviu Brucan) să se înșele în privința celor 20 de ani!”, făcând referire la previziunile fostului politolog privind perioada în care România va deveni o democrație reală.
Alături de cei patru președinți prezenți în sală, s-a aflat și fostul secretar al județului, Mihail Pavel.