Marian Dima

Marţi seară, Primăria Bușteni a organizat un eveniment-surpriză în cinstea Simonei Halep, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. În prezența senatorului Emanoil Savin, cel care a declarat-o pe Simona Halep “ Cetăţean de Onoare” al oraşului Buşteni, în februarie 2014, a ministrului Marius Alexandru Dunca, a președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și a primarului orașului Bușteni, Irinel Ghiță, numărul 1 mondial WTA – Simona Halep – a intrat şi în istoria… filateliei româneşti!

halep1
Astfel, cu ocazia câștigării trofeului de lider mondial la finalul anului 2017, Primăria Bușteni, Fundația Culturală Bartoc, Asociația Filateliștilor din București şi operatorul naţional de servicii poştale – Poşta Română au realizat o ştampilă poştală ocazională și o ilustrată dedicată acestui eveniment. Ștampila conţine inscripția ”NUMĂRUL 1 MONDIAL ÎN CLASAMENTUL WTA DIN 2017”. Cartea poștală o prezintă pe Simona Halep alături de globul pământesc, pe care e figurată Republica Populară Chineză, acolo unde, la Beijing, la 7 octombrie, a ajuns în postura de lider mondial. Ștampila a fost folosită exclusiv în ziua de 19 decembrie 2017, la Oficiul Poștal din Bușteni, cu aprobarea Poștei Române și a fost aplicată pe toată corespondența care a trecut prin respectivul oficiu poștal în ziua amintită.
Ilustrata are, pe verso, înscris textul ”SIMONA HALEP, CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI BUȘTENI, A DEVENIT LA 7 OCTOMBRIE 2017, LA BEIJING, LIDER AL TENISULUI MONDIAL” care este tipărit pe o imagine a orașului Bușteni. Cărțile poștale pot fi considerate o raritate, râvnită, deja de colecţionari, pentru că s-au tipărit doar 500 de exemplare.

halep2
O parte din aceste ilustrate au fost oferite celor prezenţi de Simona Halep, care a venit la eveniment însoţită de tatăl ei, tenismena noastră luând mai multe astfel de cărţi poştale pentru a le oferi în turneul asiatic pe care îl începe peste câteva zile, această festivitate marcând, într-un fel, şi “finalul de vacanţă” pentru „Sportiva anului” în România.