Din totalul familiilor din România, circa 65% au un calculator acasă, majoritatea deţinătorilor de computere locuind în mediul urban, arată rezultatele unei cercetări statistice pubicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. În Bucureşti-Ilfov, „densitatea” înzestrării cu calculatoare arată că peste 82% din familii au computer acasă, la polul opus aflându-ze zona Moldovei, cu puţin peste 50% dintre familii deţinătoare de calculator, mai arată datele INS.
Statisticienii au mai constatat că, în anul 2017, din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, 72,5% au folosit cel puţin o dată un calculator.
Proporţia bărbaţilor utilizatori de calculatoare este puţin mai mare decât cea a femeilor: 73,8% faţă de 71,3%. Ponderile persoanelor care utilizează calculatorul au un trend descendent la o analiză pe grupe de vârstă, în sensul că majoritatea persoanelor tinere din grupa de vârstă 16-34 ani (91,5%) folosesc calculatorul, în timp ce doar 44,8% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 55 şi 74 ani au utilizat calculatorul. Dintre utilizatorii curenţi, 73,3% folosesc internetul cu frecvenţa zilnică sau aproape zilnică.
Ponderile persoanelor care utilizează internetul au un trend descendent la o analiză pe grupe de vârstă, în sensul că majoritatea persoanelor din grupa de vârstă 16-34 ani (93,5%) folosesc internetul, iar procentul scade cu înaintarea în vârstă. Ponderea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 74 ani a ajuns la doar 44,0%.