
- Chiar dacă nu sunt tocmai foarte atrăgătoare când observăm în farfurie, alimentele negre sunt un elixir al sănătăţii ce nu ar trebui ocolit deloc. Cu cât îi furnizăm o doză mai mare de antioxidanţi organismului cu atât mai ferit va fi de acţiunea negativă a radicalilor liberi, ameliorând în acelaşi timp inflamaţiile przente în organism. Sunt indicate a fi folosite mai ales în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea mai rapidă şi facilă a toxinelor, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar şi totodată întărind metabolismul, informează Click.
- Scorţişoara accelerează procesul de metabolizare al zaharurilor. În plus, reduce pofta de dulce, dar şi foamea. Poate fi folosită cu succes în cure de slăbire. Bineînţeles, în acest caz, nu va fi utilizată în preparate de patiserie sau cofetărie. Medicul recomandă înlocuirea, pe cât posibil, a zahărului cu scorţişoară. Poate fi pusă în ceai sau cafea pentru a da gust, presărată peste muesli, înglobată în deşerturi dietetice etc., conform Libertatea pentru femei.
- Apa plată cu lămâie poate reprezenta un adevărat pericol pentru organism, consideră cercetătorii. Un studiu apărut în Journal of Environmental Health a scos la iveală faptul ca lămâia poate fi o sursă de contaminare cu bacterii. Cercetătorii au colectat felii de lămâie de la 21 de restaurante diferite, din mai multe vizite consecutive. Rezultatul este unul înspăimântător: peste 70% dintre ele conţineau bacterii atât pe coajă, cât şi pe pulpă, iar acestea duceau la riscul de contactare a diferitelor boli, scrie CSID.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok