Bogdan Chitic

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, toate cluburile de baschet din Ploieşti au ținut să fie aproape de copiii și juniorii legitimați în structurile lor sportive și le-au oferit acestora câteva momente de relaxare, la finalul unui an calendaristic încărcat și plin de provocări.
Fie că au promovat cu notă maximă examenele în 2017, că au lăsat o impresie plăcută, după posibilități, sau doar au luat pulsul unor competiții naționale – Liga de baby și minibaschet de la Mangalia, campionate municipale sau întreceri destinate juniorilor, la diferite categorii de vârstă, micuții baschetbaliști au fost premiați de cluburile la care sunt legitimați.
Cei aproximativ 50 de copii și juniori de la ABC T-Pack Ploiești, aparținând grupelor de baby și minibaschet, „sub 14” și, respectiv, „sub 18 ani”, au avut parte de o frumoasă festivitate în sala de sport a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, gazda „lupilor” pregătiți de Vasile și Flavius Tace, în majoritatea ocaziilor. Jucătorii de la T-Pack au primit cu multă căldură cadouri din partea lui Moș Crăciun, nu înainte de a fi numai ochi și urechi la luările de cuvânt ale antrenorilor, cei care i-au felicitat pentru rezultatele obținute în acest an în competițiile la care au luat parte.

Solaris a urcat la munte!

festivitati 2Alți baschetbaliști ploieșteni care și-au luat rămas bun de la 2017 așa cum se cuvine au fost cei de la Solaris Sporting Club. În cadrul unei festivități desfășurate în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil”, cu puțin înaintea Crăciunului, jucătorii au fost premiați de antrenorii Sorina Lambrino și Ștefan Berinde, la acțiune luând parte și lectorul universitar doctor Viorel Oprea, profesorul echipei masculine de baschet a Universității „Petrol-Gaze”, din Ploiești, și fosta mare atletă, Mirela Dulgheru.
La doar câteva zile distanță, mai precis în a treia zi de Crăciun, de Sfântul Ștefan, micuții baschetbaliști de la Solaris au întreprins o excursie montană, la Brașov, acolo unde au vizitat principalele obiective turistice amplasate în Piața Sfatului și, totodată, au profitat de vremea însorită pentru a urca pe Tâmpa.
După câteva zile de relaxare, prilejuite de vacanţa de iarnă, micuții baschetbaliști își vor relua activitatea în sălile de antrenament, majoritatea cluburilor ploieștene urmând să revină la pregătiri pe data de 8 ianuarie. Calendarul competițional în 2018 se anunță unul cel puțin la fel de încărcat, indiferent că vorbim despre acțiunile primelor reprezentative sau ale selecționatele de juniori, Liga Națională și Liga 1, fete și băieți, Campionatele Naționale de juniori sau Liga Națională de baby și minibaschet de la Mangalia.