Marian Dima

Federaţia Română de Fotbal a stabilit, în ultima sa şedinţă de Comitet Executiv, regulile după care se vor susţine meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.
Prahova – judeţ care nu ratat niciodată promovarea, în ultimul deceniu – va fi reprezentată la acest baraj, foarte probabil, de către CS Blejoi, echipă care are un avans de 11 puncte faţă de următoarea grupare cu drept de promovare – CS Băneşti, aflată acum pe locul 4, cu 29 de puncte, faţă de cele 40 ale Blejoiului (CS Păuleşti şi Petrolistul Boldeşti, formaţiile de pe locurile 2 şi 3 în ierarhia la final de tur nu au drept de promovare). Din acest an, “împerecherea” echipelor pentru meciurile de baraj se va face prin tragere la sorţi, nu prin “dirijare” de către FRF, în acest sens fiind stabilite mai multe zone geografice.
Astfel, campioana judeţului nostru face parte din Regiunea 6 – Sud şi va da piept cu una dintre următoarele echipe – campioanele judeţelor Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti sau Ilfov.
De departe, cea mai ghinionistă variantă ar fi aceea în care Prahova va întâlni Bucureştiul, unde campioană va fi Steaua sau Rapid, în timp ce Călăraşiul pare a fi cel mai facil adversar!
Jocurile se vor desfăşura tot în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare ale meciurilor sunt:
16 iunie 2018, ora 18:00, turul, și
23 iunie 2018, ora 17:30, returul.
De menţionat că stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în prezenţa tuturor reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal, încă din luna februarie 2018, de către Departamentul Competiţii al FRF.