Petre Apostol

Astăzi şi mâine, la Deva, se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Gimnastică Artistică pentru junioare. Printre gimnastele care aspiră la performanţe deosebite se regăsesc şi trei reprezentante de la CS Petrolul Ploieşti, club cu tradiţie în această disciplină olimpică specială pentru sportul din România.
Antrenoarele Livia Costache, Doina Olaru şi Camelia Rădulescu le au în concurs pe Daria Popa şi Bianca Stoica, la junioare II, nivelul 4 (sportive născute în 2005), şi pe Alexia Ungureanu, la junioare II, nivelul 3 (sportive născute în 2006).
La junioare II, nivelul 4, sunt înscrise în competiţie 16 gimnaste, în vreme ce la junioare II, nivelul 3, sunt anunţate să participe 18 sportive.
De menţionat că Daria Popa şi Bianca Stoica au participat şi la ediţia de anul trecut a campionatelor (în foto), dar la junioare II, nivelul 3. Bianca Stoica a înregistrat atunci cele mai bune performanţe de la CS Petrolul, situându-se pe locul al optulea la individual compus, calificându-se, totodată, şi în două finale pe aparate, la bârnă ocupând poziţia a şasea, iar la sărituri a încheiat pe locul şapte.
Astăzi, este programat concursul individual compus, la junioare II, nivelul 3, urmând să înceapă de la ora 10:30, iar la junioare II, nivelul 4, şi junioare I – de la ora 16:00. Mâine, începând cu ora 9:50, se vor derula finalele pe aparate.
Ar fi de spus şi faptul că două dintre antrenoarele clubului petrolist, Doina Olaru şi Camelia Rădulescu, se numără şi printre cele 20 de arbitre invitate să oficieze la campionatele de la Deva.