F.T.

Miercuri, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român, sprijiniți de efective de oameni ai legii din Dâmbovița, au acționat pe DN1A, DN72, DN 71 și DJ 720, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.
Acțiunile i-au vizat în mod deosebit pe conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă și cei care conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, în urma acțiunii au fost aplicate 618 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aproximativ 200.000 de lei. Din totalul acestora, 257 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 82 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 49 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și nouă pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”.
Totodată, pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 54 de amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni – 49 de sancțiuni contravenționale.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care opt pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și două pentru depășiri neregulamentare.
De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.