Marcel Marin, Bogdan Chitic

Municipiul Bistrița a găzduit, în perioada 10-13 noiembrie, o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de Culturism și Fitness. Evenimentul a fost atribuit țării noastre la mare luptă cu Rusia, Portugalia și Columbia, asta după ce, în ultmii ani, s-a desfășurat în zona Americii Centrale, în Republica Dominicană și El Salvador.culturism b
Competiția, care s-a bucurat și de prezența președintelui Federației Internaționale de Culturism, spaniolul Rafael Santonja, a reunit 535 de sportivi din 58 de țări – un record în materie de participare, reprezentanți ai unor state precum Africa de Sud, Japonia, Emiratele Arabe Unite sau Trinidad Tobago vizitând pentru prima dată țara noastră, special pentru acest eveniment de amploare.
Delegația României a fost compusă din 49 de sportivi, practic cel mai numeros lot din istoria participărilor la campionatele internaționale, și a fost coordonată de profesorul Costel Torcea. Tricolorii au cucerit 3 medalii de aur prin Lucian Popa, Horea Șchiopu și Jenica Stan, două de argint, prin Sebastian Șerpescu și Diana Ionela Ion, și alte două de bronz, prin Andrei Alexandrescu și Maria Onea, situându-se, la final, pe locul secund în clasamentul general, la juniori.culturism c
Orașul Ploieşti a fost reprezentat prin sportivii Costin Ilinca (Master Men’s Physique +50), Daniela Andrei (Master Bikini Fitness +35), Cătălina Dumitran (Junior Bikini Fitness 16-23 ani) și Sebastian Șerpescu (Junior Men’s Physique). Aflat la prima participare la acest nivel, Sebastian Șerpescu a urcat pe treapta a doua a podiumului, în urma unui sportiv din Turcia. Costin Ilinca a bifat finala categoriei din care a făcut parte, clasându-se pe un merituos loc 4, devansând sportivi de top. Daniela Andrei s-a situat pe locul 7, iar Cătălina Dumitran a fost foarte aproape de a pătrunde între primele 10 sportive, în proba sa.

IMG-20171128-WA0003IMG-20171128-WA0004IMG-20171128-WA0005IMG-20171128-WA0006Concluzionând, putem spune că prezentul și viitorul culturismului și al fitness-ului românesc trec și prin Ploiești, sportivii din orașul nostru demonstrând, încă o dată, forma bună arătată la concursurile naționale din acest an și nu numai, prezența lor în delegația tricoloră și rezultatele foarte bune obținute la Bistrița venind ca o încununare a muncii depuse în ultima perioadă.