Ingrediente:
1 kg de praz
2 morcovi
4 cepe
100 g de măsline negre
1 borcan mare de suc de roşii
1 cană de apă
5 linguri de ulei
1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se spală bine şi se taie rondele mai groase. Ceapa se curăță de coajă, se spală şi se taie mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei şi se căleşte întâi ceapa, apoi se adaugă morcovul iar la sfârşit bucăţile de praz. După ce s-au călit toate legumele şi au început să se înmoaie, se adaugă puţină apă, suc de roşii de casă, sare după gust şi se lăsă 10 minute să fiarbă acoperit la foc mic. După ce compoziţia a mai scăzut puţin se adaugă măslinele şi se amestecă.
Se ia o tavă de cuptor, se unge cu puţin ulei şi se aşează compoziţia în tavă, după care se dă la cuptor timp de 30 de minute, până când este gata şi mâncarea de praz şi măsline va fi uşor rumenită. Mâncarea de praz este o reţetă dietetică, o mâncare de post foarte gustoasă, uşoară şi foarte hrănitoare cu un gust deosebit.
POFTĂ BUNĂ!
(sursa: preparatedevis.ro)