Petre Apostol

La arena de popice de la Cluj-Napoca, la finalul săptămânii trecute, s-au desfăşurat probele Campionatelor Naţionale individuale şi tandem pentru seniori şi senioare. La competiţia feminină au participat şi reprezentante de la Conpet Petrolul Ploieşti, campioana României pe echipe, care au urcat pe podiumul de premiere la toate cele patru probe desfăşurate.
Cele mai bune performanţe ale sportivelor ploieştene s-au înregistrat în cadrul probelor de tandem. În concursul de tandem feminin, finala competiţiei s-a desfăşurat chiar între două perechi de la Conpet Petrolul Ploieşti, titlul naţional fiind adjudecat de către Cristina Samson şi Nicoleta Trifan. Cele două lansatoare ploieştene le-au învins în finală pe colegele lor Luminiţa Dogaru şi Daniela Lăcătuşu, care, astfel, au obţinut medaliile de argint.
Două dintre cele patru jucătoare de la Conpet Petrolul au reuşit să urce pe podiumul de premiere şi la proba de tandem mixt, întrecere introdusă în premieră în cadrul Campionatelor Naţionale. Campioană mondială la această probă, la ediţia de anul trecut, alături de Nicolae Lupu, Luminiţa Dogaru a confirmat şi la nivel naţional, câştigând titlul României, împreună cu Ioan Figlea (CFR Cluj).popice b 64
Luminiţa Dogaru şi Ioan Figlea au câştigat medaliile de aur după ce s-au impus în finala competiţiei, în care au întâlnit perechea Anna Gyeresi (Electromureş Romgaz Târgu Mureş)/Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi).
Totodată, pe podium a urcat şi Cristina Samson, care a făcut pereche cu Mihai Balaban (Inter Petrila) în cadrul acestei probe, cei doi câştigând medaliile de bronz. În probele individuale, tot Luminiţa Dogaru şi Cristina Samson au punctat pentru Conpet Petrolul Ploieşti. În urma unei dispute echilibrate pentru titlul naţional cu două sportive de la Electromureş Târgu Mureş, Luminiţa Dogaru şi-a trecut în palmares medalia de bronz, cu 601 popice doborâte. Primele două locuri au revenit sportivelor mureşene Doina Baciu (care a ajuns la vârsta de 60 de ani!), cu 608 popice doborâte, respectiv Duka Tilda, cu 605 popice doborâte.
La individual sprint, Cristina Samson a avut o evoluţie deosebită, jucând finala competiţiei, după ce, în semifinale, a trecut de câştigătoarea probei de individual clasic, Doina Baciu. În ultimul act, însă, lansatoarea ploieşteană a cedat duelul cu Andreea Băicoianu, de la Rapid Bucureşti, care o eliminase, în semifinale, pe o altă reprezentantă de la Electromureş, Anna Gyeresi.
De menţionat ar fi şi faptul că pentru reprezentanţii forului naţional competiţia a însemnat şi o pregătire în privinţa Campionatelor Mondiale la probele de individual şi tandem, care vor avea loc anul viitor chiar pe arena de la Cluj Napoca.