•  Micul dejun este esenţial într-un regim alimentar echilibrat, asta pentru aportul de nutrienţi necesari pentru punerea în mişcare a organismului şi începerea activităţii cotidiene optime din punct de vedere fizic şi intelectual. Totuşi, unele alimente, deşi sunt sănătoase, nu trebuie consumate pe stomacul gol. 1. Cafeaua. Deşi face parte din ritualul de dimineaţă şi este o sursă de antioxidanţi şi cafeină, cafeaua are un pH acid, putând agrava simptomatologia gastritei de reflux. 2. Citricele. Se recomandă evitarea consumului de citrice pe stomacul gol, deaorece au un efect iritant pe mucoasa esofagiană. 3. Roşiile au în compoziţie un nivel ridicat de acid tanic, care creşte aciditatea, riscul dezvoltării unui ulcer gastric şi alte patologii digestive, informează CSID.
  •  Din păcate, bolile cardiace afectează tot mai mulţi oameni de la an la an, reprezentând una dintre principalele cauze de deces. Deoarece sunt extrem de bogate în fibre, seminţele de in ajută, pe lângă menţinerea unui sistem digestiv corespunzător, şi la deblocarea arterelor. Au un conţinut ridicat de Omega-3 esenţial pentru a reduce inflamaţia şi pentru a normaliza tensiunea arterială. De asemenea, usturoiul previne apariţia afecţiunilor cardiace, iar susanul combate efectele aterosclerozei, potrivit Click! sănătate.
  •  Tulburările de somn continuă să reprezinte o problemă pentru omul modern. Acestea apar fie sub forma episoadelor de insomnie, întârzierea instalării somnului sau întreruperea ciclului normal de somn. În general, o dietă echilibrată poate aduce organismului acei nutrienţi care combat insomnia. Printre aceştia se numără substanţele bogate în melatonină, triptofan, magneziu. Plantele care pot ajuta la tratarea insomniei pot fi: valeriană, floarea pasiunii, muşeţelul, nucşoara, lavanda, consumate sub formă de ceaiuri. Adjuvanţii nutriţionali care combat insomnia sunt şi alimentele bogate în magneziu şi vitamine. Magneziul facilitează relaxarea musculară, iar în cazul unui deficit se instalează anxietatea şi tulburările de somn, informează CSID.