- Specialiştii americani susţin că exerciţiile fizice din acest sezon sunt esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar. Directoarea Clinicii de Nutriţie Mt. Sinai, din Los Angeles, Rebecca Blake, susţine că, în această perioadă, oamenii pot slăbi de la 8 la 10 kg cu cea mai mare uşurinţă. „Este foarte important să alergăm dimineaţa, după ce răsare soarele, pentru a ne îmbunătăţi starea de spirit cu o doză de vitamina D, bună pentru oase. Nu e nevoie să alergăm mult. Este suficient să facem mişcare 45 de minute, vom scăpa de răceli, de probleme ale articulaţiilor, ne vom mări rezistenţa la virusuri şi vom avea o putere mai bună de concentrare”, a explicat specialistul, citat de Click.
- O echipă de cercetători de la Colegiul Știinţific Eberly din cadrul Universităţii Pennsylvania din Statele Unite a descoperit că musca obişnuită poate transmite Salmonella, E-coli şi chiar bacteriile ce provoacă ulcer stomacal (Helicobacter pylori) şi septicemie. Potrivit oamenilor de ştiinţă, muştele din zonele urbane – a căror prezenţă poate duce la declanşarea unor epidemii şi este de multe ori trecută cu vederea de responsabilii din domeniul sănătăţii publice – pot fi purtătoare a mai multe bacterii decât exemplarele similare din mediul rural. Prin urmare, cercetătorii sugerează că este indicat să se evite consumul de alimente în parcurile din oraşe, scrie Libertatea pentru femei.
- Un antrenament de ”viteză a procesării” ar putea ajuta persoanele vârstnice pe o perioadă îndelungată, de până la 10 ani. Conform Science Alert, deşi există anumite limite, aceasta ar putea reprezenta prima intervenţie identificată de scădere a riscului apariţiei demenţei. ”Antrenamentul de creştere a vitezei de procesare a scăzut riscul apariţiei demenţei cu 29%, în comparaţie cu grupul de control,” a declarat psihiatrul Jerri Edwards, din cadrul Universităţii din Florida de Sud. ”Atunci când am analizat rezultatele, am observat că persoanele care şi-au antrenat creierul mai mult au beneficiat de o protecţie mult mai mare împotriva bolii”, adaugă psihiatrul, citat de site-ul descoperă.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok