- O dietă bogată în proteine are numeroase beneficii. Ele ajută la pierderea în greutate (în special la nivelul abdomenului) şi la mărirea masei şi puterii musculare. Printre cele mai bune surse de proteină se numără: * Ouăle. Acestea sunt încărcate cu vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanţi care protejează ochii şi nutrienţi ai creierului pe care majoritatea oamenilor nu le obţin suficient. Ouăle întregi sunt bogate în proteine, dar albuşurile de ouă sunt proteine aproape pure. * Migdalele. Ele sunt încărcate cu substanţe nutritive importante, inclusiv fibre, vitamina E, mangan şi magneziu. * Laptele este extrem de hrănitor, dar problema este că un procent imens din adulţi au intoleranţă la el. Cu toate acestea, dacă toleraţi laptele, el poate fi o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, scrie Libertatea.
- Trecerea timpului nu iartă pe nimeni, dar există modalităţi prin care procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Alimentaţia este foarte importantă. Prea multă sare duce la retenţie de apă, la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. Sodiul în exces duce la mâini şi picioare umflate, pungi sub ochi, oboseală cronică şi dereglări ale ritmului cardiac. Excesul de vin este nociv pentru piele. Alcoolul deshidratează şi îmbătrâneşte celulele pielii, prin urmare atenţie la excese. Este recomandat un singur pahar de vin pe zi, vinul roşu fiind o sursă bună de resveratrol, cu rol antioxidant, scrie Click.
- Postul şi perioadele de post au beneficii pentru organism. Renunţarea pentru un timp la anumite alimente şi băuturi nu face deloc rău sănătăţii, dimpotrivă. Postul poate fi un mod sigur de a pierde în greutate, deoarece multe studii au arătat că postul intermitent permite corpului să ardă prin celulele grase mai eficient. Postul are un efect pozitiv asupra sensibilităţii la insulină permiţând tolerarea carbohidraţilor (a zahărului) mai bine. Intervalele de post dau sistemului de digestie o odihnă şi acest lucru poate energiza metabolismul pentru a arde caloriile mai eficient. Dacă digestia este slabă, aceasta poate afecta capacitatea de a metaboliza alimente şi de a arde grăsimi, informează Libertatea.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok