•  Cojile de ouă calmează crizele de ulcer. Cojile de ou sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul. De asemenea, coaja de ou conţine zinc, fier, cupru, mangan, fosfor, fluor şi clor. Anumite tratamente naturiste cu coji de ouă se pot folosi în mai multe boli grave, precum: anemia, rahitismul, paradontoza, spasmofilie, fracturi, probleme la sudarea oaselor, precum şi osteoporoza. Coaja unui singur ou conţine 750-800 de miligrame de calciu absorbabil, plus multe alte minerale necesare organismului. O reţetă foarte uşor de preparat se poate face zilnic cu un ou şi suc de la o lămâie, informează Click.
  •  Starea de slăbiciune a corpului reprezintă un simptom pentru mai multe tipuri de cancer. Dacă simţiţi oboseală accentuată, ameţeală, fără niciun motiv, să mergeţi imediat la un control medical. Prezenţa sângelui în materiile fecale este un mare semn de alarmă, poate fi un semn de cancer colorectal. Nu mai staţi pe gânduri şi mergeţi la doctor de îndată. Dacă aveţi probleme la înghiţire, poate fi un semn al cancerului la plămâni, dar poate fi şi cancer esofagian sau al gâtului, anunţă doctorulzilei.ro.
    Unele persoane, mai ales cele în vârstă, au dificultăţi la înghiţirea tabletelor. De multe ori preferă să le piseze şi să le dizolve într-un pahar cu apă. De cele mai multe ori, este vorba despre tablete cu acţiune lentă, cum ar fi antihipertensivele, iar ingerarea lor sub formă de pulbere creşte riscul de supradoză, dat fiind că organismul este expus brusc unei cantităţi prea mari din substanţele active ale medicamentului, sugerează Libertatea pentru femei.
  •  Dacă aţi observat puncte mici şi albe pe faţă, cunoscute sub numele de milia, care nu pot fi stoarse, este indicat să mergeţi la un specialist pentru a scăpa de ele. Sunt destul de greu de înlăturat şi vor lăsa de cele mai multe ori pielea roşie, iritată şi inflamată. Singurul motiv pentru care nu reuşiţi să stoarceţi aceste puncte albe este ca milia nu reprezintă murdărie sau sebum, ci celule de piele captive. Dacă vă deranjează aspectul inestetic, programaţi-vă o vizită la dermatolog, potrivit Divahair.
  •  La fel ca şi în cazul altor boli respiratorii acute, tratamentul antitusiv cu plante este diferenţiat. În timp ce tusea uscată trebuie calmată, tusea umedă, dimpotrivă, trebuie stimulată, pentru eliminarea produselor patologice. În cazul tusei seci, se recomandă plante cu substanţe active de tipul codeine, iar apoi când devine cu secreţii abundente, plante medicinale care conţin saponozide şi uleiuri esenţiale. Cele mai bune tratamente naturiste sunt infuziile sau decocturile, care se beau calde, nu fierbinţi, şi îndulcite cu miere, relatează Click pentru femei.