• Peste 500 de români au fost diagnosticaţi cu cancer oral, în anul 2016, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, profesorul Alexandru Bucur, acesta precizând că orice persoană care observă apariţia unei modificări anormale la nivelul cavităţii bucale trebuie să meargă la medic. „Orice persoană care observă apariţia unei modificări anormale la nivelul cavităţii bucale, o excrescenţă, o ulceraţie, o aftă persistentă, chiar şi o mobilitate nejustificată a unui dinte, ar trebui să se prezinte cât mai repede la medic. Există tumori maligne care determină distrucţia osului şi astfel pacientul observă că i se mişcă un dinte”, a explicat Alexandru Bucur.
  • Anumite alimente pot fi clasificate ca „inductori de somn”, în timp ce există alte produse care pot fi clasificate în categoria „alungători de somn”. Cerealele integrale în combinaţie cu laptele sunt o sursă excelentă de calciu şi carbohidraţi. Aceste substanţe nutritive induc starea de somnolenţă fără a provoca balonare sau senzaţie de prea plin. Migdalele conţin triptofan şi magneziu, două substanţe nutritive care reduc stresul şi îmbunătăţesc funcţia musculară. În plus, sunt eficiente pentru menţinerea sănătăţii inimii, dar şi pentru inducerea stării de somnolenţă, scrie Click! pentru femei.
  • Fiecare om este diferit şi special în felul său, la fel şi grupa sangvină. Cunoaşterea acesteia joacă un rol extrem de important mai ales pentru cei care au probleme digestive sau vor să scape de un surplus de kilograme. Specialiştii susţin că deţinătorii grupei 1 cunoscută şi sub denumirea de donator universal au nevoie să consume cât mai multe proteine, în special peşte. A doua grupă, A, este total opusul primei, aceştia având recomandarea de a evita consumul excesiv de carne, în timp ce grupa 3, B, are indicaţia de a evita carnea de pui în favoarea cărnii de vită. Şi nu în ultimul rând, a patra grupă, AB, are liber la fructe de mare din plin şi orice fel de carne slabă, informează Adevărul.