Marian Dima

Antrenorul ploieştean Eusebiu Tudor se află în plin sezon cu Al Khaleej, echipă din Liga a doua a Arabiei Saudite pe care a preluat-o în această vară, după ce aceasta retrogradase din prima ligă!
După 9 partide disputate, Al Khaleej este pe locul doi, la egalitate cu ocupanta primului loc – Al Tai, ambele având câte 16 puncte, pentru „Sebi” ultima etapă aducând un succes important, 2-1, contra celor de la Al Qaisoma, după ce oaspeţii au condus cu 1-0. „Este o ligă nebună, la propriu, în care, oricând, primul loc pierde la locul 12, eventual şi după ce conducea prin minutul 80. Mare parte dintre meciuri sunt decise la ultimele faze, este un echilibru incredibil, iar nivelul a crescut mult odată cu acceptarea a 6 străini în Liga I, pentru că mulţi jucători tineri, cu valoare, au fost detaşaţi la echipe de eşalon secund” – spune Tudor.
În sprijinul echilibrului incredibil, liga a II-a saudită fiind, la acest moment, una dintre cele mai „strânse” campionate din lume, stă faptul că între ocupantele primului loc şi formaţia de pe locul 12 sunt doar 6 puncte diferenţă!
„Practic, în două etape poţi fi la promovare, cu două victorii, sau în partea secundă a ierarhiei, cu un egal şi o înfrângere” – spune fostul tehnician petrolist, care se află la a treia experienţă în Arabia Saudită, după ce a activat la Al Ettifaq şi Shoala, cluburi de primă ligă la acel moment.