CSM Ploiești – CSO Voluntari 88-83 (32-27, 71-71)

Scorul pe sferturi: 14-14, 18-13, 15-21,
24-23 / 17-12 (în prelungiri)
Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.
CSM Ploieşti: Dogaru (11 puncte, 1×3),
Ad. Tudor (20, 3×3), Szijarto (13, 1×3), Topologeanu (7, 1×3), Burlacu (26, 2×3). Au mai jucat: C. Dumitru (8, 2×3), Manu, Vrabie, Carabulea (3). Antrenori:
Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan.
CSO Voluntari: Chiriţă, V. Dumitrescu (19), Petrescu, Al. Vlad (21), Sipoş (14). Au mai evoluat: Paraschiv (4), Rigu (3), Biasutti (5), Neguţ (12), Burcea (5), Toth, Drăgilă. Antrenor: Vlad Jiscanu şi Virgil Căruţaşu.

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au trăit periculos, vineri seară, în Sala Sporturilor, derbiul cu CSO Voluntari, contând pentru prima etapă a returului, în faza de calificare a Ligii 1. La capătul unui meci care a avut nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri pentru a-și desemna câștigătoarea, băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan au reportat a cincea victorie a sezonului, revenind, astfel, pe prima poziție înaintea „dublei” din Ardeal, cu BC Mureș 2 Tg. Mureș și U-BT 2 Cluj.dupa 2 81
Fără Angel Santana, indisponibil pentru această partidă, ploieștenii au fost protagoniștii unei seri interzise cardiacilor, dar și iubitorilor de pariuri, care nu doar o dată ar fi trecut de la extax la agonie dacă ar fi mizat pe o victorie în „over-time” a gazdelor. Cu Adi Tudor într-o formă de zile mari, cu un Levi Szijarto, același jucător agresiv pe faza de apărare, cu un Cătălin Burlacu extrem de inspirat atât pe teren, cât și de pe bancă, prin deciziile luate la nivelul „rotației cadrelor”, dar și cu un Vlad Dogaru foarte util în planul construcției, amfitrionii au dominat prima parte, dar s-au expus greșelilor în partea secundă, atunci când ilfovenii au avut șansa de a închide jocul. A fost nevoie de un parțial de 8-1 smuls cu mare efort, în ultimele secvențe, când publicul ploieștean părea să anticipeze un prim eșec stagional al favoriților, pe teren propriu, pentru ca CSM Ploiești să aplice cu succes la „roata norocului”, în prelungiri.
De partea cealaltă, de remarcat evoluția excelentă a lui Vlad Dumitrescu, ploieșteanul, fost căpitan al CSM în urmă cu două sezoane, dându-le mari bătăi de cap gazdelor prin apetitul ofensiv demonstrat pe parchetul „Olimpiei”. A fost, dacă vreți, mai mult decât o victorie muncită și obținută cu mult efort, un asemenea meci, cu răstunări de situație și cu pulsul ridicat, atât pe teren cât și în tribune, amintind că miracolele se întâmplă și contra-cronometru, aproape când nimeni nu mai credea în realizarea lor. Ai nevoie doar să crezi, de o rețetă concepută ad-hoc de jucătorii cu experiență, dar și de mult sacrificiu și concentrare din partea componenților mai tineri ai lotului. Toate acestea, puse cap la cap, îți pot garanta succesul, fie el și unul în prelungiri.