V.S.

Un nou eveniment din Stagiunea Aniversară 65 va avea loc joi, 9 noiembrie, la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, când maestrul Jozsef Horvath va dirija orchestra simfonică ploieșteană. Începând cu ora 19.00, „Dansul focului” din baletul „Amorul Vrăjitor” de Manuel de Falla va deschide seara, urmat de Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în la minor de Dmitri Sostakovich, în interpretarea lui Cosmin Stoica, concert-maestru în orchestra simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu”.
Seara concertelor de joi, 9 noiembrie, continuă cu Simfonia a VII-a în La major de Ludwig van Beethoven.
Invitat al filarmonicii ploieștene va fi maestrul Jozsef Horvath, dirijor al Operei Naționale Române din Cluj și al Operei Maghiare din Cluj. Alături de Cosmin Stoica, unul dintre cei mai valoroși violoniști din România și de orchestra simfonică, Jozsef Horvath va purta publicul prezent pe aripile muzicii clasice și romantice deopotrivă.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.