Atunci când alimentele nu sunt preparate corect sau sunt asociate greşit, acestea pot deveni periculoase pentru organism. Unele produse alimentare sunt benefice numai dacă sunt consumate separat, altfel pot produce balonare, crampe stomacale şi oboseală. Iată care sunt cele cinci combinaţii de alimente pe care trebuie să le evităm, scrie International Business Times, preluat de Hotnews.ro.

Amestecul de banane cu lapte
Bananele, precum şi laptele, sunt alimente bogate în nutrienţi pe care este indicat să le consumăm pentru a duce o viaţă sănătoasă, însă atunci când sunt consumate împreună, acestea pot da naştere problemelor de sănătate.
„Medicina ayurvedica ne sfătuieşte să nu consumăm fructe împreună cu lapte, deoarece această asociere poate modifica flora intestinală, declanşa apariţia toxinelor, a congestiei nazale, tusei şi alergiilor,” declară Huda Shaikh, medic nutriţionist şi dietetician în cadrul clinicii NutriBond din Mumbai.

Consumul de ceai sau cafea după masă
Mulţi oameni au obiceiul de a bea o ceaşcă de ceai sau cafea după masă, însă această rutină dăunează sănătăţii. Ceaiul, cafeaua şi băuturile cofeinizate conţin acid tanic şi împiedică absorbţia nutrienţilor prezenţi în alimentele consumate la masă.

Consumul de fructe după masă
Pentru a duce o viaţă sănătoasă este recomandat ca fructele să facă parte din dieta noastră alimentară, însă dacă alegem să le consumăm imediat după masă, acestea pot da naştere unor probleme de sănătate.
Specialiştii dieteticieni recomandă consumul de fructe cu o oră înainte de masă, pentru a acţiona ca un aperitiv. Atunci când alegem să consumăm fructele după masă, organismul nu va absorbi toţi nutrienţii în mod corect, iar problemele de digestie îşi pot face apariţia. De aceea, este indicat să păstrăm o diferenţă de cel puţin jumătate de oră între felul principal şi consumul de fructe.

Amestecul de citrice cu lapte
Laptele şi citricele sunt printre alimentele esenţiale pentru sănătatea organismului, însă consumate împreună acestea pot genera o serie de probleme de stomac. Laptele este mai greu digerabil, iar amestecul de lapte şi citrice duce la coagularea laptelui şi apariţia problemelor digestive, precum fermentaţia alimentelor şi producţia de gaze intestinale.

Amestecul de fasole şi brânză
Ambele alimente sunt grele pentru stomac şi dificil de digerat. Fasolea are un gust dulceag, este consistentă şi astringentă, iar brânza are un gust predominant acru. Atunci când aceste două alimente sunt consumate împreună, efectele lor post-digestive distincte îngreunează sistemul digestiv şi le face greu de procesat şi asimilat de către organism.