Capitalizarea cu 170 de milioane de lei a Poștei Române reprezintă o gură de oxigen pentru o companie care se luptă cu probleme istorice, iar dubla susținere pentru acest pas din partea Ministerului Comunicațiilor și a Fondului Proprietatea arată un semnal clar de încredere, a declarat, ieri, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), Elena Petrașcu, potrivit Agerpres.
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a transmis, joi, reprezentanților Fondului Proprietatea (FP) să se implice în procesul de capitalizare a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), în calitate de acționar alături de ministerul de resort, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis AGERPRES.
Mesajul a fost înaintat în cadrul discuțiilor organizate la sediul MCSI, la care a participat și o delegație a Fondului Proprietatea (FP), condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.
Potrivit ministerului de resort, în bugetul MCSI pe 2017 sunt prevăzute credite în sumă de 170 de milioane de lei pentru capitalizarea Poștei Române, ca aport al statului, proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu propria cotă de participare.
Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, este o instituție publică, fiind deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP), cu 25%.
Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.