Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 115 în clasamentul mondial) şi-a continuat parcursul la turneul WTA de la Hua Hin, din Thailanda, cu o nouă victorie în două seturi. După ce a trecut de thailandeza Chompoothip Jandakate, în runda inaugurală, scor 6-1, 6-2, sportiva din Sinaia, care este cap de serie nr. 6, a întâlnit-o, ieri, în turul secund al întrecerii de 125.000 de dolari, pe rusoaica Veronika Kudermetova (locul 257 WTA).
Doar în debutul primului set tânăra de 20 de ani din Rusia i-a creat probleme jucătoarei prahovene, ambele sportive reuşind câte două breakuri. De la scorul de 4-3 în favoarea sa, Ana Bogdan a preluat controlul jocului, realizând un nou break, iar de data aceasta Kudermetova nu a mai putut reveni, sportiva din Sinaia adjudecându-şi ghemul următor la 0, punând punct primului set, scor 6-3.
Ana Bogdan şi-a continuat seria şi în setul al doilea, câştigând şapte puncte la rând. În plus, a reuşit să câştige de două ori pe serviciul rusoaicei, ducând scorul la 3-0, în cel din urmă ghem realizând o revenire de la 0-30, pentru a bifa patru puncte consecutive.
A urmat o pauză medicală pentru Veronika Kudermetova, care, iniţial, părea că a ajutat-o, reuşind break imediat după reluare jocului. Însă, revenirea sa a fost de scurtă durată, deoarece jucătoarea prahoveană a profitat de serviciul imprecis al rusoaicei, pentru a-şi adjudeca setul după încă trei ghemuri consecutive, inclusiv două breakuri, scor 6-1.
Astfel, Ana Bogdan a câştigat şi a doua confruntare directă oficială cu Veronika Kudermetova, iar această victorie i-a adus calificarea în sferturile de finală de la Hua Hin, având asigurate 29 de puncte în clasamentul mondial şi 4000 de dolari.
Pentru un loc în careul de aşi al turneului din Thailanda, jucătoarea de 24 de ani din Sinaia se va confrunta cu a treia favorită a întrecerii, Ying-Ying Duan (28 ani, China), aflată pe locul 95 în clasamentul WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în mod oficial, chiar anul acesta, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, pe iarbă, Ana Bogdan impunându-se atunci cu scorul de 6-4, 6-2. Învingătoarea se va confrunta în semifinale cu jucătoarea care se va impune din duelul Belinda Bencic (Elveţia, locul 165 WTA) – Vitalia Diatchenko (Rusia, locul 188 WTA).