FC Petrolul Ploiești – Atletic Bradu 4-2 (4-1)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: 2000. Au marcat: Arnăutu (1, 29), Ciocâlteu (18), Cl. Tudor (23 – pen.)/ Preda (24), Golban (83).
Petrolul Ploiești: Bolboașă – Catană, Olaru, Antoche, Velisar – Chindriș, Cl. Tudor (cpt) (58 Stănescu) – Saim Tudor (58 Lambru), N. Popescu (65 Nițescu), Ciocâlteu – Arnăutu (65 Păun). Antrenor: Octavian Grigore.
Atletic Bradu: Burci – Achim, Enache, Șerban (86 Zăinescu), Marin – Preda, Golban, Piscanu, Jenaru (70 Marcu) – Soare (cpt) (46 Trașcă) – Tănăsescu (81 Simion). Ovidiu Tică.
Cartonașe galbene: – / Enache (21).
Au arbitrat: Cristian Moldoveanu – Peter Joszef şi Roberto Ciuraru (toți din Sfântu Gheorghe)
Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Vasile Blagoe (Drobeta Tr. Severin).
Jucătorul meciului: Alexandru Ciocâlteu (FC Petrolul Ploiești).

Ajutată de remiza din derbiul teleormănean al seriei, dintre AFCM Alexandria și Voința Turnu Măgurele, scor 1-1, formaţia petrolistă a revenit în fotoliul de lider după victoria categorică, scor 4-2, cu Atletic Bradu. A fost meciul în care „lupii” au mușcat la aproape fiecare acțiune ofensivă, în prima jumătate de oră, după care au lăsat impresia că se mulțumesc cu atât, partea secundă fiind una în care posesia le-a aparținut băieților lui Tavi Grigore, însă nu și ocaziile de gol, argeșenii mai puctând o dată, pe finalul partidei, și mai trecându-și în cont alte câteva situații clare.
Era secunda 15 când Arnăutu deschidea scorul după o fază din care apărarea oaspeților a părut să nu înțeleagă nimic, iar jocul debuta, practic, de la 1-0. Autorul unei ratări de la 11 metri, în cupă, cu CS Mioveni, Ciocâlteu (18) și-a luat revanșa printr-un gol de generic – șut la vinclul drept din marginea careului, pentru ca, mai apoi, și „căpitanul” Cl. Tudor (23) să înscrie, din lovitură de pedeapsă, pentru un scor de neprezentare înregistrat la jumătatea primei părți. La câteva zeci de secundă distanță, argeșenii au redus din diferență la o fază în care apărarea Petrolului a părut amorțită, dar golgheterul Arnăutu a refăcut diferența de trei goluri în urma unui atac școala și a unei pase de efect, cu călcâiul, a lui Ciocâlteu.
Cu victoria deja securizată, găzarii nu au mai forțat în partea secundă, iar jocul „cu garda jos”, pe contre, a favorizat mai mult formația oaspete, care a semănat pericol în câteva rânduri – izbind și o dată bara din dreapta, prin Golban, înainte ca același mijlocaș ofensiv al celor de la Atletic Bradu să stabilească rezultatul final, după o nouă fază care a reliefat mari carențe în apărarea ploieșteană.
Cu un avans de două puncte față de principala contracandidată la promovare, AFCM Alexandria, și de patru comparativ cu Voința Turunu Măgurele – echipă care are și un meci mai mult disputat, „lupii” se deplasează etapa viitoare la Mioveni, pentru a răzbuna eșecul din cupă în fața „surorii” mai mici a divizionarei secunde.