Potrivit unui comunicat al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni, instituţia organizează, în premieră, o nouă sesiune de admitere, în luna ianuarie 2018.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ prahovene, Viorela Nicolescu Sava, a precizat că sunt alocate în acest sens 300 de locuri.
“Beneficiari ai unui sistem de învățământ la cele mai înalte standarde, de condiții optime pentru servirea mesei, odihnă și studiu, doritorii pot depune cererile de înscriere până la data de 5 decembrie a.c., la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din localitățile de domiciliu, pentru cele 300 de posturi scoase la concurs (275 de posturi de subofițeri de pompieri şi protecţie civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto). Din totalul locurilor destinate viitorilor subofițeri de pompieri și protecție civilă, candidaților de etnie romă le sunt alocate două locuri în cadrul școlii”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ prahovene.
Concursul de admitere va avea loc în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, perioadă în care candidații vor parcurge contravizita medicală, probele sportive și testul scris pentru verificarea cunoștințelor.
Anunțul de concurs și alte detalii privind desfăşurarea admiterii (condiţiile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia) pot fi consultate accesând pagina web a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro, site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență, respectiv pagina Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni.