Florin Tanasescu
Un teren de golf numit România. Prin zonă, unii-s cu crosa, o doamnă-i cu coasa, unu-i cu mapa, iar cine n-a intrat în Parlament – cu sapa.
Dragnea lovește primul. Mingea se rostogolește la prima gaură, aflată chiar la picioarele Olgăi. Vasileasca îl întreabă: “Doar atât poți, Tiger Woods de România ?”
Gabriela Firea, ofuscată de dialogul semipervers dintre cei doi, dă ochii peste cap. Se uită cu dispreț spre olteancă, după care-și face vânt cu evantaiul din pene de curcă plouată și răsucește o umbrelă de subretă, parasolară, deși nori negri se-adună peste țară, iar temperatura la București este sub limita de îngheț a salariilor și a apelor Dâmboviței.
Sus- numitul Tiger nu uită întrebarea– provocatoare lansată de olteancă și-și încordează mușchii mai ceva decât Sylvester Stallone. Dă ordin unui băiat de mingi – lider de filială județeană PSD – să-i aducă o altă crosă. Mai groasă, evident ! Însă, taman când ochise o nouă gaură neagră în economia românească, din pământ, din iarbă verde, apare o oaie capie, care străbate de-a curmezișul terenul de golf al țării. E Petre Daea !
– Piei, mă drace !, se răstește Liviu la el, vizibil nervozat. Du-te la târla ta, nu ne mai încurca nouă jocurile ! Nu-i suficient că avem DNA-ul pe cap ? Daea pleacă behăind, fiindcă un ultraş pesedist i-a fript o crosă pe spate, să țină minte ca altădată să nu se mai amestece în afacerile altora.
Dragnea își regăsește echilibrul șmenăresc și se concentrează pe o altă gaură neagră. Schimbă crosa cu o bâtă, fiindcă vrea să păstreze aparențele, în sensul că oina este sportul nostru național, iar el moare de grija țării. Deci, ia ghioaga-n mână. Moment în care câțiva pesediști care au cârtit în front se tirează cât ai zice “Alegeri anticipate !”, și–o iau la sănătoasa, fugind de dracu la tac-su. Adică se înscriu în PNL.
– Vezi să nu dai cu bâta-n balta de la Belina, că faci iar valuri, îl avertizează Ponta, apărut și el din neant.
Tiger îi frige și ăstuia una peste bot și-și vede de-ale lui. Apoi, știind că încercarea moarte n-are (eventual, doar o închisoare cu suspendare), face următoarea aroganță spre Olga:
– Fată, ce zici dacă dau o lovitură de maestru și trimit mingea dincolo de graniță ? Că să nimerești în gropile de pe DN 1 nu-i nicio scofală. O poate face oricine. Chiar și Ludovic Orban !
– Dă-i drumul, maestre !, ciripește Olguța, clipind cu subînțeles.
În sfârșit, Woods Dragnea lovește cu bâta. Mingea zboară, zboară, zboară și numai SRI știe unde a aterizat.
Doar Mihai Tudose, „afumat“, vorbește ne-ntrebat: “Na, belea ! Țara s-a-nclinat spre Panama. Acolo au ajuns și mingea și economia țării ăsteia”.
Final de partidă. Un îngrijitor care taie cu motocoasa gazonul recită ca prostu: “- Ce simte firul ierbii, când coasa-i e vecină ?/ Ea pleacă fruntea-n pace, răspunse căpitanul/Căci are să-i voteze pe Dragnea, Olga, Firea și la anul”.