- Pentru adaptarea la ora de iarnă, organismul trece printr-o perioadă de tranziţie. Iar asta se resimte asupra dispoziţiei şi stării noastre generale. Cele mai frecvente reacţii sunt oboseala accentuată, irascibilitatea, anxietatea, tulburările de somn, nivelul crescut de stres, lipsa de energie, disconfortul, durerile de cap şi chiar dereglările hormonale. Schimbarea orei mai poate intensifica şi problemele celor care suferă de depresie şi boli cardiace. Toate aceste modificări în ritmul biologic necesită o perioadă de timp de adaptare. Iar pentru a depăşi aceste stări, nutriţioniştii recomandă odihnă şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume, cu un aport ridicat de elemente nutritive. Fructele oleaginoase ne adaptează organismul la schimbările de mediu şi asigură un nivel crescut de energie. Conţin uleiuri şi grăsimi sănătoase şi au un aport nutritiv extraordinar. Sunt alimente ideale în această perioadă a anului, scrie Libertatea pentru femei.
- Există o serie de beneficii pe care apa caldă le poate avea pentru organismul nostru. 1. Ajută digestia. Apa caldă este modalitatea prin care ne putem îmbunătăţi sănătatea. Atunci când o persoană nu bea suficientă apă, intestinul subţire absoarbe cea mai mare parte a apei din alimente. Acest lucru cauzează deshidratarea şi face ca digestia să devină tot mai dificilă. Deshidratarea cronică poate provoca şi constipaţie. Aceasta poate face ca mişcările intestinului să devină tot mai dureroase şi aşa pot apărea alte probleme, cum ar fi hemoroizii şi balonarea. Consumul de apă caldă poate ajuta la ruperea alimentelor mai repede decât o licoare rece sau caldă. De asemenea, reduce riscul de constipaţie prin susţinerea mişcărilor intestinale regulate.
2. Îmbunătăţeşte circulaţia. Apă caldă este şi un veritabil vasodilatator, ceea ce înseamnă că lărgeşte vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Acest lucru poate face ca muşchii să se relaxeze, iar durerea să dispară, potrivit CSID.
- Pe lângă faptul că este un fruct delicios, grepfrutul poate fi folosit pentru a trata multe afecţiuni, care nu necesită consultul unui medic. Pentru a preveni infectarea tăieturilor şi zgârieturilor, aplică suc de grepfrut. Acesta are proprietăţi antibiotice, prevenind apariţia infecţiilor. Faţă de alte produse antibacteriene, sucul de grepfrut nu deteriorează pielea. Totodată, mâncaţi cel puţin un grepfrut pe zi pentru a reduce cantitatea de acid pe care organismul o produce. În felul acesta, arsurile de stomac nu vă vor mai deranja. Dacă suferiţi de diaree şi de inflamarea intestinului, apelaţi cu încredere la grepfrut. În ţările în curs de dezvoltare, fructul este adesea folosit pentru protejarea oamenilor de dizenterie, tifos şi alte probleme care pot rezulta din consumul de apă murdară sau de alimente stricate, potrivit Click! Sănătate.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok