Scorţişoara are efecte anticancerigene, scăzând cantitatea de sânge care ajunge la tumori, astfel că celulele bolnave mor. Studiile pe şoareci arată că mirodenia reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical şi colorectal, dar şi alte forme ale acestei boli. Scorţişoara reduce semnificativ nivelul de lipide din sânge, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tip 2. În cadrul unui studiu, participanţilor le-au fost administrate 1, 3 sau 6 grame de scorţişoară pe zi, timp de 40 de zile. În rândul celor 60 de voluntari, trigliceridele au fost reduse între 23 şi 30%, iar colesterolul rău cu 7-27%. Colesterolul total a fost redus cu 12-26 de procente.

antibiotice

Antibioticele slăbesc sistemul imunitar, ceea ce face ca organismul să devină vulnerabil în faţa agenţilor patogeni, de aceea nu trebuie
administrate la întâmplare, ci doar la indicaţia medicului.Nu la fel se întâmplă în cazul remediilor naturale: acestea întăresc sistemul imunitar, scăzând semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Spasmofilia este o afecţiune caracterizată prin contracţii musculare violente, care apare cel mai adesea într-un context de anxietate puternică sau ca rezultat al unor atacuri de panică. Este o problemă foarte frecventă, care afectează mai ales femeile tinere, cauza fiind foarte controversată. Criza de spasmofilie apare cel mai adesea după o supărare sau într-o situaţie de anxietate dusă la extrem. Uneori, persoana simte că urmează să aibă o criză şi devine imediat agitată. Mâinile i se încleştează, degetele devin foarte rigide şi respiraţia se îngreunează. În final, întreg corpul devine foarte rigid şi contractat. Cele mai comune senzaţii care însoţesc o criză de spasmofilie sunt: bătăile rapide ale inimii, lipsa de aer, sentimentul de sufocare sau de oprire bruscă a activităţii inimii, informează DivaHair.