Tricolorul Breaza – AFC Bănești-Urleta 0-3 (0-3)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: “Comunal”, Bănești. Spectatori: 200.
Au marcat: – / H. Nicolae (82), R. Alexe (86), D. Nae (89).
Tricolorul Breaza: Al. Toma – Brânzea,
Ov. Gheorghe (cpt), Al. Damian (17 M. Vișan), Manta – Zamfir, G. Ghiță, Duricu (73 Mușea), Dumbărescu , Al. Albină (85 Moldoveanu) – Șovăială. Antrenori: Florin Stăncioiu și Robert Istrati.
AFC Bănești-Urleta: Șandru – Soreanu
(46 D. Nae), Oct. Gânju (cpt), Duca, A. Roșu (35 Alexe) – Al. Popa – Socet (60 H. Nicolae), G. Lupu, B. Ilioiu, Al. Petrescu – M. Jipa (60 Ariciu). Antrenori: Marius Vișan și Gheorghe Șerban.
Cartonașe galbene: Al. Damian (10), Șovăială (81) / – .
Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) –
Louis Oprescu (Ploiești) și Romulus Sprânceană
(Bușteni).
Observator: Constantin Dumitrache
(Ploiești).
Jucătorul meciului: Marian Duca (AFC
Bănești-Urleta).

Programat, inițial, să se dispute pe Stadionul “Parc” din Breaza, meciul dintre Tricolorul și AFC Bănești-Urleta, un derbi de tradiție la nivelul fotbalului județean, s-a desfășurat pe arena echipei prezidate de Aurel Covrig. Motivul mutării partidei la Bănești a fost prilejuit de organizarea, în weekend, la Breaza, a “Zilelor orașului”, cele două echipe convenind ca meciul retur să se dispute pe terenul formației lui Florin Stăncioiu.
După sincopa din etapa trecută, de pe teren propriu, cu CS Păulești, băneștenii aveau nevoie de o victorie cât mai convingătoare, dar și de o evoluție pe măsura așteptărilor, pentru a-și reabilita imaginea în fața fanilor. Jocul cu Tricolorul a propus, însă, în multe momente, o luptă surdă la mijlocul terenului, cu puține ocazii la cele două porți, inițiativa aparținând, totuși, băneștenilor, care au fost mai prezenți în preajma careului advers.
Jipa, Ilioiu și Petrescu pentru AFC, respectiv Șovăială în dreptul brezenilor, au ratat singurele ocazii ale primei reprize, situația neschimbându-se, prea mult, nici după pauză. Golurile au venit târziu, în ultimele 10 minute, nu înainte ca Nae și Ariciu să-l remarce pe portarul Toma, acesta din urmă fiind printre cei mai buni jucători ai Tricolorului. Rând pe rând, “rezervele” H. Nicolae (82) – gol de generic, de la 20 metri, la vinclul stâng, R. Alexe (86) – acțiune personală de la mijlocul terenului, înșirând mai mulți jucători adverși, și D. Nae (89) – lovitură liberă din marginea careului, la vinclul drept, după faultul lui Ov. Gheorghe asupra lui Ariciu, au stabilit rezultatul final, 3-0, în favoarea băneștenilor, care au revenit în plutonul fruntaș.
De menționat că, premergător deschiderii scorului, antrenorul brezenilor, Florin Stăncioiu, a fost eliminat din cauza protestelor aduse asistentului Louis Oprescu – acesta anulând, pe bună dreptate, un gol al Tricolorului pe motiv de ofsaid la Albină. Etapa viitoare, AFC Bănești-Urleta va primi vizita nou-promovatei CSO Măgura Slănic, în vreme ce Tricolorul Breaza se va deplasa la Boldești, pentru confruntarea cu Petrolistul.