F. T.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti, au efectuat o verificare la o persoană fizică în legătură cu producerea, deţinerea şi comercializarea de băuturi spirtoase fără să aibă autorizaţie.
“În speță, este vorba despre o femeie de 48 ani, din comuna Scorțeni, satul Mislea, iar din verificările efectuate au rezultat indicii că aceasta ar produce și deţine băuturi spirtoase în afara unui antrepozit fiscal autorizat. În urma descinderilor oamenilor legii, a fost confiscată cantitatea de 10.750 de litri de băuturi spirtoase, instalaţia de producţie a acestora – compusă dintr-un cazan de tip alambic cu capacitatea de 140 litri – precun și cantitatea de 4.000 de litri de produs petrolier folosit la alimentarea sursei de încălzire a cazanului. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 100.000 de lei”, se precizeză într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
Aceeași sursă mai precizează și faptul că, “ în urma controalelor s-a mai stabilit că imobilul femeii ar fi fost racordat la rețeaua de apă potabilă printr-o instalație by–pass. A fost informat în acest sens reprezentantul operatorului economic furnizor al apei pe raza comunei, urmând ca verificările pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat să fie continuate de polițiștii din cadrul postului comunal”.
În cauză, oamenii legii derulează, în continuare, cercetări care au ca obiect comiterea infracțiunilor de ,,producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” şi ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”.