F. T.

Ieri dimineață, polițiștii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române și al jandarmilor, au descins în cinci locații, la persoane bănuite de proxenetism și șantaj. Perchezițiile au fost făcute în București și în județul Ilfov, iar printre victime – înșelate prin metoda loverboy – s-ar afla și tinere din Prahova.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “din cercetări a rezultat că, în perioada mai – octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați ar fi creat aparența unei relații intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția”. Reprezentanții poliției prahovene au mai precizat faptul că “în situația în care victimele refuzau să mai practice prostituția, ar fi fost amenințate cu acte de violență”.
Din activitatea infracțională desfăşurată, persoanele vizate de percheziţiile de ieri ar fi obținut aproximativ un milion de euro !
La terminarea perchezițiilor, cinci persoane urmau să fie duse la sediul IPJ Prahova pentru a fi audiate, pentru ca anchetatorii să dispună continuarea cercetărilor cu suspecții în stare de reținere sau de libertate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTelefoane si adrese utile
Articolul următorFilmul zilei