Rata inflației va crește “accelerat”

Ionuț Dumitru, economistul șef al Raiffaisen Bank, a declarat că rata inflației va crește accelerat, urmând să ajungă la aproximativ 4% la jumătatea anului viitor, acest lucru întâmplându-se în principal din cauza creșterilor de accize și prețuri administrate.
“Creșterea ratelor interbancare din ultima perioadă este cauzată atât de factori conjuncturali, precum influența statului asupra lichidității din sistem, precum și de factori fundamentali, cum este creșterea prețurilor. În mai puțin de un an, trecem de la o inflație de sub 1% la peste 4%”, a mai precizat Ionuţ Dumitru, citat de Infolegal.

Bugetul de salarii – acoperit de către toate instituțiile publice

Reprezentanții Ministerului Finanțélor Publice au precizat, la solicitarea Mediafax, că instituţiile publice au acoperit până la finalul acestui an bugetul de salarii.
“Ministerul Finanţelor Publice analizează periodic modul de realizare a prevederilor bugetare, în corelare cu indicatorii macroeconomici, precum şi modul de utilizare şi/sau administrare a fondurilor publice, la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice. În acest context, precizăm că nu există instituţii al căror buget de salarii să nu fie acoperit până la finalul acestui an”, mai amintește MFP în răspunsul dat Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Finaciară caută consultant în domeniul polițelor RCA

Potrivit site-ului Profit.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o licitație pentru selectarea unui consultant care va calcula tariful de referință al polițelor RCA, un segment de piață care generează 40% din veniturile industriei de profil. Aceeași sursă mai menționează și faptul că „viitorul câștigător al procedurii de atribuire va realiza analiza calității datelor utilizate în determinarea tarifelor și va identifica principalele vulnerabilități din perspectiva calității datelor precum și a criteriilor de risc utilizate de către societățile de asigurare”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorVorbe înţelepte