Investigații ale Consiliului Concurenței pe piața serviciilor bancare

Potrivit revistei Capital, Consiliul Concurenţei are în derulare o investigaţie pe piaţa serviciilor bancare de retail, respectiv cont curent, carduri, credite.
“Investigaţia a fost începută în luna iunie a anului 2016 şi va fi terminată în 2018, iar perioada vizată este 2013-2016. Consiliul Concurenţei analizează costurile creditelor, ale conturilor curente şi ale cardurilor pentru clienţii persoane fizice, persoane fizice autorizate şi IMM-uri”, mai precizează aceeași sursă.

ANAF și-a depășit planul la colectarea veniturilor bugetare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că va supune aprobării, până la finalul anului 2017, un set de măsuri menite să transforme instituția într-o administrație fiscală și vamală modernă, care să ofere servicii transparente și să încurajeze conformarea voluntară a contribuabililor, potrivit unui comunicat ANAF. În același context, instituția a dat publicității și o sinteză a activității sale în primele opt luni ale anului 2017, care a relevat că totalul veniturilor bugetare colectate a fost de 140.399,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă depășirea cu 6%,
respectiv plus 7.936,5 milioane de lei a încasărilor din perioada similară a anului 2016 și un grad de realizare de 99,5% a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale.