Bogdan Chitic

La finalul săptămânii trecute, Federația Română de Baschet a stabilit componența noului sezon al Ligii 1 și, totodată, a definitivat calendarul competițional al primei părți a campionatului. Cele două echipe ploieștene înscrise în competiție, aparținând Clubului Sportiv Municipal și Clubului Sportiv Universitar, au fost repartizate în grupe diferite de calificare, formația pregătită de Cătălin Burlacu făcând parte din cea de-a doua serie, iar cea antrenată de sârbul Ivan Gemaljevic din cea de-a treia. În total, 25 de echipe s-au înscris în ediția 2017-2018 a Ligii 1, 12 dintre acestea fiind „sateliți” ai grupărilor din Liga Națională, iar celelalte 13 – formații de sine stătătoare, cu drept de promovare în primul eșalon.
În primă fază, echipele au fost repartizate în patru grupe, după cum urmează:
Grupa A – CSM CSU Oradea, BC SCM Timișoara, Timba Timișoara, ACS Târgu Jiu, CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș
Grupa B – U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BC Mureș, CSU Brașov, CSM Ploiești, CSO Voluntari
Grupa C – CSM Steaua București, Dinamo București, SCM U Craiova, Cuza Sport Brăila, CSU Ploiești, Agronomia București, Știința București
Grupa D – Politehnica Iași, Phoenix Galați, BCMU FC Argeș Pitești, Rapid București, Athletic Constanța, Aurel Vlaicu București.
Partidele din cadrul fiecărei grupe se vor desfășura în stil campionat, tur-retur, „fiecare cu fiecare”, iar, la final, primele două clasate cu drept de promovare se vor califica în faza semifinală, care va debuta la începutul anului viitor. Astfel, cele opt echipe ajunse în „semifinale” vor desfășura un nou campionat, iar primele patru clasate, la finalul celor 14 etape, vor merge la turneul de promovare.

CSM debutează în deplasare

7-bFormația municipalității ploieștene va susține în deplasare primul și ultimul joc din acest an. În runda inaugurală, programată pe 22 octombrie, CSM Ploiești se va deplasa pe terenul nou înființatei CSO Voluntari, pentru ca debutul pe teren propriu să se producă o săptămână mai târziu, în fața celor de la BC Mureș. Turul se va încheia pe 19 noiembrie, atunci când echipa antrenată de Cătălin Burlacu va primi, la Ploiești, vizita celor de la CSU Brașov, formația de sub Tâmpa urmând să găzduiască partida retur, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, pe 22 decembrie.

„Universitarii” susțin primele trei jocuri în „Olimpia”

Formația Clubului Sportiv Universitar Ploiești, pregătită de sârbul Ivan Gemaljevic, va debuta pe teren propriu împotriva lui Dinamo București (22 octombrie), iar o săptămână mai tâziu va sta, conform programului întocmit de FRB, din cauza faptului că grupa C este singura cu șapte formații, așadar cu un număr impar de echipe. În cadrul celei de-a treia etape, „universitarii” vor primi replica unei alte formații satelit, cea a Stelei (5 noiembrie), pentru ca, trei zile mai târziu, să joace tot în fața propriilor suporteri, cu CS Agronomia București. De asemenea, ultimul joc din acest an al „alb-albaștrilor” se va desfășura tot în „Olimpia”, pe 22 decembrie, cu CS Cuza Sport Brăila.