Blocajele în trafic au devenit obişnuinţă la începutul unei „Săptămâni de Aur” în China. Zeci de milioane de chinezi au luat cu asalt drumurile şi gările, începând de duminică, iar asta a produs ambuteiaje în mai toate oraşele mari. Anul acesta, „Săptămâna de Aur” dedicată Zilei Naţionale a Republicii Populare Chineze a fost extinsă la opt zile, pentru a celebra şi Moon Cake Festival, care începe de astăzi. Este momentul când oamenii călătoresc sau se alătură rudelor şi sporesc veniturile mai ales din sectorul turistic.
Sunt trei „Săptămâni de Aur” în China: cea dedicată anului nou chinezesc, zilei muncii şi zilei naţionale. Anul acesta, se aşteaptă ca pasagerii chinezi să facă în jur de 710 milioane de excursii către diverse destinaţii în timpul „Săptămânii de Aur”, o creştere de 10 procente faţă de anul trecut, potrivit China Tourism Academy, scrie South China Morning Post. De asemenea, agenţiile de turism estimează că aceştia vor cheltui peste 80 de milioane de dolari în timpul vacanţei naţionale. Este cea mai mare „migraţie” internă după cea din vacanţa de Anul Nou Chinezesc.
În Guangzhou, 200 de oameni au pierdut avionul din cauză că au rămas blocaţi în trafic. Cele mai mari blocaje s-au înregistrat în Beijing, Chengdu şi Chongqing. Cei din domeniul feroviar se aşteaptă ca 15 milioane de oameni să călătorească cu trenul, în această perioadă, potrivit China Railway. Numărul vizitatorilor a fost restricţionat în cele mai căutate zone turistice din China, pentru a preveni supraaglomerarea.