Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschisă pentru public începând de astăzi după o perioadă de aproape o lună de zile în care accesul turiștilor a fost restricționat pentru efectuarea unor lucrări necesare în interiorul sitului arheologic, a informat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, citat de Agerpres.
Astfel, pe parcursul lunii octombrie au fost înlocuiți stâlpii din lemn de la marele templu circular, iar gardul metalic din vecinătatea drumului dacic a fost schimbat cu unul nou, construit din lemn.
Redeschiderea oficială a sitului istoric pentru vizitatori va avea loc astăzi, la ora 10,00, după care accesul turiștilor în cetate va fi liber pe parcursul zilei.Conform unei hotărâri a CJ Hunedoara, fosta capitală a dacilor va putea fi vizitată până la 1 Decembrie, zilnic, între orele 9,00 și 18,00. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, după ce a fost preluată, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Culturii.
Numărul turiștilor care au vizitat Sarmizegetusa Regia în primele patru luni ale acestui an a depășit 10.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.