Înscrierile pentru programul Loteria Vizelor 2019 au început ieri de la ora 19.00, ora României şi pot fi făcute până pe 7 noiembrie, după cum a anunţat pe Facebook Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.
Înregistrarea este gratuită. Pe pagina de internet a Departamentului de Stat
www.dvlottery.state.gov găsiţi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare. Departamentul de Stat selectează persoanele printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de şapte la sută din numărul total de vize DV.
Fiecare solicitant principal DV trebuie să îndeplinească cerinţa programului DV de educaţie/experienţa în muncă având: cel puţin diplomă de bacalaureat sau echivalentul educaţiei liceale în S.U.A., definit ca absolvirea a 12 clase elementare şi secundare sau doi ani de experienţă în muncă în ultimii cinci ani într-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de pregătire profesională sau experienţă pentru a profesa. Pentru a determina calificarea pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*Net Online a Departamentului Muncii al S.U.A.
Nu pot depune cerere de înregistrare decât persoanele care îndeplinesc ambele cerinţe.
În total, 50.000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu, iar începând cu 1 Mai 2018 participanţii vor putea folosi numerele unice de confirmare pentru a verifica dacă au câştigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov.