„Vreau să mă gândesc că pot să joc mai bine şi că partida cu Wozniacki nu o să mă afecteze atât de mult”

După ce a pierdut al doilea meci din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor (scor 0-6, 2-6 cu Caroline Wozniacki), Simona Halep (1 WTA) este obligată să câştige duelul cu Elina Svitolina, cap de serie numărul cinci, pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele competiţiei de la Singapore. „O să lupt şi o să fiu mai ambiţioasă pe teren în următorul meci”, a spus liderul mondial. „Se întâmplă să ai zile proaste pe durata unui an. A fost al treilea meci (n.r. partide slabe), aşa că nu este chiar atât de rău. Eu vreau să mă gândesc că în următorul meci (n.r. cu Elina Svitolina) pot să joc mai bine şi că meciul cu Wozniacki nu o să mă afecteze atât de mult. Se întâmplă. Suntem la un nivel la care toate jucătoarele joacă bine. O să lupt şi o să fiu mai ambiţioasă pe teren în următorul meci”, a declarat Simona Halep, potrivit Digi Sport.
„Nu o să fie uşor. E o adversară consistentă, la fel ca Wozniacki. Va trebui să joc mai bine decât astăzi şi o să vedem ce va fi. Am mai jucat şi pe hard, şi pe zgură. Terenul acesta nu pot să zic că e hard, e un pic mai lent. O să vedem ce va fi. E greu să spun ceva exact înaintea unui meci, mai ales după unul ca cel din seara asta”, a spus Halep. „Este teribil. Nu pot descrie ce simt. Jocul meu a fost complet altfel faţă de cum trebuia să fie. Mă aşteptam la un tenis mai bun din partea mea, totul a mers greşit săptămâna asta. Totul. Îmi doresc să nu mai fi avut şanse să mă calific. La meciul cu Halep o să încerc să îmi revin şi să joc cât pot de bine. Mă aşteptam la un tenis mai bun, nu mai am aşteptări”, a spus la rândul său Svitolina, potrivit News.ro. „Când voi termina turneul voi avea probabil întrebări pentru echipa mea şi pentru mine. Fetele au jucat foarte bine, ok, dar felul în care am gestionat situaţia a fost ca şi cum nu aş fi avut creier”, a adăugat jucătoarea din Ucraina.
Partidele din Grupa Roşie de astăzi:
De la ora 11:00
Caroline Wozniacki vs Caroline Garcia
Urmat de
Simona Halep vs Elina Svitolina
Clasament Grupa Roşie:
1. Caroline Wozniacki 2 victorii – 0 înfrângeri, 4-0 la seturi, 24-4 la game-uri
2. Simona Halep 1-1, 2-2, 14-18
3. Caroline Garcia 1-1, 2-3, 25-27
4. Elina Svitolina 0-2, 1-4, 17-31
S-au disputat până acum în Grupa Roşie:
Simona Halep vs Caroline Garcia 6-4, 6-2
Caroline Wozniacki vs Elina Svitolina 6-2, 6-0
Caroline Wozniacki vs Simona Halep 6-0, 6-2
Caroline Garcia vs Elina Svitolina 6-7(9), 6-3, 7-5
Halep vs Svitolina, întâlniri directe: 2-2
2017, Toronto: 6-1, 6-1 pentru Svitolina
2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep
2017, Roma: 4-6, 7-5, 6-1 pentru Svitolina
2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.
*Primele două clasate din grupă se califică în semifinalele competiţiei.
Criterii de departajare:
1) Numărul mai mare de victorii
2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ţine cont de meciul direct
3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:
– setaverajul (diferenţa dintre numărul de seturi câştigate şi numărul de seturi pierdute)
– diferenţa dintre numărul de game-uri câştigate şi numărul de game-uri pierdute.
– numărul cel mai mare de game-uri câştigate.