Bogdan Chitic

Proiectul baschetbalistic de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti ce vizează (re)înfiinţarea echipei masculine de baschet seniori, din această toamnă, şi plasarea acesteia în Liga 1 prinde tot mai mult contur, sub conducerea noului director, Silviu Crângaşu.
După numirea în funcţia de antrenor principal a lui Cătălin Burlacu (40 ani), fostul căpitan al primei reprezentative şi un nume emblematic pentru baschetul ploieştean, în ultimii 15 ani, alţi doi foşti multiplu campioni cu CSU Asesoft sunt pe cale să revină în „Olimpia”. Este vorba despre Levente Szijarto (35 ani), ultima dată la Steaua CSM EximBank Bucureşti, şi Adrian Tudor (32 ani), fostul echipier al celor de la BCM U Piteşti şi unul dintre oamenii de bază ai primei reprezentative tricolore.
Dacă sosirea lui Levente Szijarto a fost vehiculată încă de la începutul săptămânii trecute, revenirea lui Adi Tudor în Sala „Olimpia” pare cu adevărat o mutare surpriză. Experimentatul baschetbalist constănţean, poate cel mai constant conducător român de joc din Liga Naţională a ultimului deceniu, s-a accidentat grav la şold la finalul sezonului trecut, motiv pentru care a ratat întreg play-off-ul, dar şi prezenţa la Eurobasket 2017, acolo unde naţionala României s-a bazat, pe poziţia 1, pe Octavian Popa Calotă şi Cătălin Petrişor.
Interesant este că aceşti trei foşti campioni ploieşteni, Cătălin Burlacu, Levente Szijarto şi Adi Tudor, au făcut parte şi din echipa de aur a CSU Asesoft, din 2005, care reuşea să cucerească singurul trofeu european din vitrina unei formaţii masculine de club din România, FIBA Europe Cup, chiar în Sala Sporturilor „Olimpia”.