Seria a treia a Ligii a III-a, din care face parte şi Petrolul, va pierde, chiar de săptămâna aceasta, una dintre echipe, dâmboviţenii de la Urban Titu anunţând retragerea. De fapt, echipa din Titu nici nu s-a mai antrenat, după eşecul cu 8-0 de la Chiajna II, fiind şanse minime ca meciul de vineri, cu CS Popeşti Leordeni (contând pentru etapa a şasea), de pe teren propriu, să mai fie organizat!
Cu doar 14 grupări rămase în această serie la început de sezon, când a fost nevoie de refacerea programului, competiţia nu va mai avea nicio miză în subsolul clasamentului, unde, dacă se oficializează retragerea celor de la Titu, atunci nu va mai retrograda nimeni! De fapt, acest lucru a fost valabil şi sezonul trecut, în care singura condiţie pentru a juca în Liga a III-a a fost să “suporţi financiar” competiţia.

Mihai DinuUrban Titu a înregistrat, până la acest moment, doar eşecuri pe linie, echipa pregătită de prahovenii Mihai Dinu şi Costin Plăvache având în componenţă şi câţiva jucători împrumutaţi de la Petrolul (Roberto Alecsandru, Alexandru Radu), Astra (Doncilă), CS Cornu (Stăncuţu, Ruben Gheorghe), având 18 goluri primite în 5 meciuri 8 dintre care 12 doar în ultimele două partide) şi doar 2 marcate! “Problema” însă nu pare să fie rezultatele ci bănuielile onducerii, care planează asupra unor jucători că aceste scoruri nu sunt întâmplătoare, ci fac parte din “scenariu” pentru pariuri, chiar oficialii clubului dâmboviţean acuzând, direct, acest lucru, după meciul de la Chiajna! „Am văzut cu ochii mei cum jucătorii noştri nu şi-au apărat corect şansele la Chiajna. Și-au bătut joc de noi. Este posibil ca unii dintre jucători să ajungă chiar pe mâna poliţiei după ce au făcut în acest meci” – au spus cei de la Titu, antrenorul Mihai Dinu luând şi el decizia, marţi, de “a-şi vedea de drumul său”. “Am convenit întreruperea înţelegerii, nu ştiu sigur dacă vor continua competiţia cu juniorii sau se vor retrage, probabil că se va alege această a doua variantă. Rămân la Cornu, unde sper să aduc alături de mine şi câţiva dintre jucătorii pe care i-am avut la Titu. Din păcate am avut parte de o experienţă cu multe probleme, mare parte dintre ele cauzate de partea financiară, clubul având de achitat multe restanţe din sezonul trecut” – spune antrenorul Mihai Dinu. Dacă retragerea echipei din Titu va fi oficializată, conform regulamentului competiţiei, toate rezultatele acesteia vor fi anulate, echipele Chiajna 2, Astra 2, Mioveni 2, Moreni şi Tunari urmând să piardă punctele obţinute în meciurile disputate cu cei de la Urban. Cum Titu ar urma să joace la Ploieşti chiar săptămâna viitoare, în runda a şaptea, Petrolul va avea, după meciul din Cupa României, de la Agricola Borcea, pauză forţată, timp suficient pentru a pregăti derbiul cu FCM Alexandria – din runda a opta.