Ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au definitivat două dosare penale care au ca obicei comiterea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și complicitate la spălare de bani.
Astfel, în prima cauză, un prahovean în vârstă de 42 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, din cercetările polițiștilor reieșind că acesta ar fi preluat, transportat, depozitat şi comercializat ţigarete de contrabandă pe raza judeţului Prahova. Bărbatul s-ar fi aprovizionat de la persoane din Republica Moldova, care veneau într-o piață din Ploiești. De la aceștia ar fi achiziţionat ţigarete de contrabandă pe care le revindea la un preț mai mare față de cel de cumpărare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 14.256 de lei.
Într-o a doua speță, un bărbat de 35 de ani este și el cercetat pentru complicitate la spălare de bani. Din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că bărbatul, în calitate de împuternicit pe conturile bancare ale unei societăți comerciale, ar fi ajutat, în mod direct, respectiv indirect, două firme să recicleze o sumă de bani, prin încasarea acesteia, urmată de efectuarea mai multor retrageri de numerar de la casieria băncii, cunoscând că aceasta provenea din activități infracționale și urma să fie restituită, în cea mai mare parte, reprezentantului uneia dintre societăți.