F. T.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție prahovean, acuzat de comiterea infracțiunilor de violență, abuz în serviciu și acces ilegal la un sistem informatic.
Cauza a fost instrumentată de către ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Prahova, care, într-un comunicat de presă, precizează faptul că “în ziua de 13.10.2016, inculpatul (polițistul prahovean – n.n.) a emis o citație pe numele lui B.C.M., din care reieșea faptul că acesta urma să fie audiat în calitate de făptuitor, pentru săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune. Citația a fost transmisă cu scopul de a-l intimida pe B.C.M. cu calitatea sa de polițist, deși inculpatul nu avea în instrumentare nicio cauză penală sau alt fel de lucrare pentru soluționarea căreia ar fi fost necesară prezența la sediul secției de poliție. În acest context, inculpatul i-a solicitat lui B.C.M. să-i înapoieze banii obținuți în urma săvârșirii unei presupuse infracțiuni de înșelăciune, în care una dintre părțile vătămate ar fi fost chiar el. Cu acest prilej, inculpatul (polițistul – n. n.) l-a amenințat pe B.C.M. cu acte de violență și l-a lovit, producându-i suferințe fizice” .
Anchetatorii de la DGA – Prahova mai precizeză că din cercetări a mai reieșit că agentul – angajat al unei secţii de poliție – “a folosit, în două rânduri, ID-ul de serviciu pentru a accesa în interes personal baza de date gestionată de MAI, utilizând datele de stare civilă ale lui B.C.M. pentru a formula plângerea penală și citația pe numele părții vătămate”.