Până acum s-a tot vorbit despre beneficiile pentru sănătate ale cafelei! Există însă şi informaţii cărora merită să li se dea atenţie, sintetizate într-un articol prezentat de sănătate.bzi.ro.
• Cafeaua conţine cofeină, care este un alcaloid pe care planta de cafea o foloseşte pentru a ucide insectele care îi mănâncă seminţele.
De asemenea, planta de cafea secretă cofeină în păstăile sale pentru a ucide plantele înconjurătoare, astfel încât planta de cafea să obţină mai multă lumină solară şi să poată creşte mai mult. Cofeina este un pesticid care provoacă distrugerea genetică a celulelor vii care intră în contact cu acesta.
• Imaginile RMN realizate înainte şi după o ceaşcă de cafea au arătat o scădere a fluxului sanguin către creier cu 45%. Atunci când măsurarea fluxului de sânge a fost şi mai precisă, ea a arătat de fapt cu 52% mai puţină cantitate de sânge către creier, după doar o cană mică de cafea.
• Studiile privind imagistica creierului consumatorilor de cafea cronici au arătat că aceştia prezintă aceeaşi degradare a creierului lor ca alcoolicii cronici, fumătorii de ţigări, pacienţii cu Parkinson şi utilizatorii de marijuana.
• Cafeaua poate provoca un impuls pentru a mişca intestinele, pentru că acesta este un mod în care organismul încearcă să elimine otrava din sistem. Durerea bruscă după consumul de cafea este unul dintre mecanismele de apărare ale organismului faţă de otravă.
• Cafeaua creşte energia prin intermediul reacţiei metabolice a corpului uman la sentimentul de luptă sau zbor, deoarece organismul se teme de otrava pe bază de cafeină. Cafeaua nu dă energie, o îndepărtează din corp.
Energia pe care o persoană o simte când bea cafea este datorată corpului care intră în suprasolicitare, deoarece cofeina este o otravă şi toate otrăvurile activează eliberarea de energie în organism. (luptă sau zbor).
Cafeaua îndepărtează energia din sistem, lăsând persoana din ce în ce mai epuizată în fiecare zi care trece, aşadar, stabilind cea mai periculoasă dependenţă de stimulare a energiei din lume… dependenţa de cafea pentru energie.
• Când reacţia de luptă sau de zbor este declanşată în organism, se activează centrele inferioare de IQ ale creierului, precum şi sistemele hormonale care controlează agresiunea, violenţa, luarea deciziilor iraţionale şi ilogice, gelozia, furia, frica şi paranoia.
Cafeaua generează o funcţionare mentală extrem de inferioară, cuprinzând o parte din fiecare răspuns emoţional negativ pe care organismul îl poate genera.
• În urma măsurătorilor, o ceaşcă de cafea a activat senzaţia de luptă şi zbor timp de 3 săptămâni consecutive, chiar dacă nu a mai fost consumată altă cafeină după o ceaşcă de cafea. O ceaşcă de cafea otrăveşte corpul timp de 3 săptămâni consecutive, la o scară descrescătoare.
• Când se consumă cafea (cofeină), creierul limbic (paleocortexul, numit şi ”creierul visceral“ – subconştientul) este hiperactivat şi centrele superioare de învăţare ale minţii sunt inhibate. Partea limbică a creierului se referă numai la sex, reproducere, protecţia teritoriului, achiziţia de alimente şi siguranţă personală.
Porţiunea limbică a creierului este partea cea mai primitivă şi cea mai puţin dezvoltată a complexului minţii. Când doriţi să ieşiţi inteligenţi sau să dominaţi o altă persoană, este mai bine ca sistemul limbic să fie activat, deoarece vă aduce într-o stare mentală egală cu cea a unui copil.