Cum pot obține un nou card de sănătate?

„Am pierdut cardul de sănătate. Ce pot face pentru a obține un nou card, cât mai repede, având în vedere că medicul mi-a recomandat recent să solicit efectuarea unor analize, la un laborator specializat.”
Iulia Ionescu, Ploiești
*  *  *
Dacă ați pierdut cardul de sănătate, trebuie să depuneți o cerere la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, împreună cu anumite documente: copia actului de identitate, dovada plății contravalorii duplicatului cardului şi a distribuirii acestuia. Duplicatul este emis în cel mult 30 de zile de la depunerea cererii. Până la momentul primirii acestuia, potrivit legislației în vigoare, solicitantul dovedeşte calitatea de asigurat cu ajutorul unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate. Adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate se eliberează odată cu depunerea cererii de eliberare a duplicatului şi este valabilă timp de 60 de zile.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte,
vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.