F.T.

Ieri a început examenul pentru admitere la Şcoala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina, pe cele o mie de locuri scoase la concurs candidând 2383 de persoane înscrise la IPJ-urile pe raza cărora își au domiciliile candidații.
Conform declarațiilor directorului școlii câmpinene, Vasile Tache, citat de Mediafax, inițial erau scoase la concurs 554 de locuri, pentru ca, mai apoi, pentru sesiunea de admitere din luna septembrie, numărul acestora să fie dublat, ajungând la o mie. Dintre cele o mie de locuri, 14 sunt pentru romi, iar opt– pentru alte minorități.
Ca o premieră, cei care vor fi declarați admiși în această toamnă, vor îmbrăca uniforma de polițist după numai un an, și nu doi ani , cum era regula până acum.
Ieri și astăzi au fost programate probele medicale, care sunt eliminatorii, după care urmează cele sportive. La sfârșitul săptămânii ( sâmbătă) este programat examenul la Limba și Literatura Română, precum şi la o limbă străină, iar duminică se vor afişa rezultatele.
Reducerea perioadei de școlarizare, precum și dublarea numărului de locuri pentru cei care vor să devină polițiști vin pe fondul crizei din sistem, cauzată de trecerile în rezervă. De asemenea, și măsura anunțată de ministrul de Interne, Carmen Dan, aceea de a continua recrutările din sursă externă, confirmă faptul că, într-adevăr, este nevoie de tot mai mulți polițiști.
Criză care, se pare că există și în Prahova, iar dacă, în cursul acestui an, au fost încadrați – din sursă externă sau de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina 89 de agenți.