Numirea unui nou director la Clubul Sportiv Municipal Ploiești – Silviu Crîngaşu urmându-i în funcţie fostului poliţist comunitar, Cezar Stoichiciu – nu rezolvă şi problemele financiare ale clubului, care s-a trezit, din nou, cu conturile blocate. Culmea, deşi din partea autorităţilor locale s-au mai alocat ceva bani pentru CSM, după o perioadă de blocaj financiar, totuşi, plăţile către ANAF nu au fost rezolvate, astfel că se vorbeşte despre o datorie de peste 200.000 de euro, sumă neachitată care face ca activitatea clubului să fie din nou în pericol.
Pentru a se vedea “dimensiunea” problemelor financiare (datorii către stat, sume de achitat în diverse procese pierdute de club cu foştii sportivi, procese aflate în derulare, analiza contractelor de prestări servicii aflate în derulare, de asemenea, şi nu numai) se are în vedere şi efectuarea unui audit, aflat deocamdată la nivel de “intenţie”.
Şi, chiar dacă la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti sunt probleme cu banii, la propriu, totuşi se efectuează şi cheltuieli “interpretabile”, a căror oportunitate este de discutat. Ultimul exemplu – nişte cantonamente montane efectuate la Buşteni, stagii care nu erau prevăzute “în program” pentru respectivele secţii. Până la urmă, bine-venit pentru sportive, factura – pentru ele – aproape că nici nu contează, nu?