Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării, a anunţat ieri la un post de televiziune, că „i-am lăsat pe masa premierului demisia din funcţia de ministru al Apărării” după scandalul cu salariile amânate ale militarilor.
Ţuţuianu a ţinut să precizeze că „nu există probleme de natură financiară” pentru plata salariilor, ci sunt „doar chestiuni de natură tehnică”.
Ministrul Adrian Ţuţuianu a relatat ieri, într-o intervenţie telefonică televizată, că în întâlnirea avută cu puţin în urmă la Guvern cu premierul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor, i-a precizat prim-ministrului care sunt „chestiunile tehnice” care au dus la această situaţie şi că Tudose i-a reproşat în schimb „lipsa de comunicare şi cu dânsul, dar şi cu presa”.
„I-am spus că, dacă el consideră asta o soluţie, demisia mea este pe masă. Da, am am lăsat demisia pe masa premierului”, a anunţat Ţuţuianu.
Premierul Mihail Tudose i-a chemat de urgenţă la Guvern pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a drepturilor salariale ale militarilor.
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat, ieri, că drepturile salariale ale angajaţilor se vor plăti eşalonat în luna septembrie, pe motiv că nu s-a efectuat rectificarea bugetară pe 2017.