* Studiile făcute de-a lungul anilor de cercetătorii din domeniu au demonstrat că un consum exagerat de dulce favorizează apariţia ridurilor, dar şi riscul de a dezvolta celule canceroase în organism. Majoritatea produselor din comerţ au o anumită cantitate de zahăr rafinat, de la biscuiţi până la chipsuri cu diverse condimente, astfel că este foarte greu de controlat cantitatea de zahăr pe care ajungem să o ingerăm. Niciun dulce nu se face fără zahăr, iar despre acest condiment cercetătorii au ajuns la concluzia că mai ales cel rafinat este implicat atât în dezvoltarea, cât şi în răspândirea celulelor canceroase, anunţă ClickSanatate.

* Toamna aduce cu ea pericolul îmbolnăvirii de gripă sau răceală. Însă, sistemul imunitar poate fi întărit cu ajutorul unor alimente de sezon. Strugurii, de exemplu, conţin unul dintre cei mai eficace antioxidanţi recunoscuţi la momentul actual,
flavonoidele. Aceste fructe conţin, de asemenea, potasiu, având o valoare energetică importantă. Este cunoscut faptul că fructele şi legumele mov conţin printre cei mai mulţi antioxidanţi. Prunele ar trebui consumate cât mai des în sezonul de toamnă, pentru că te feresc de o mulţime de boli, inclusiv cancer, afecţiuni ale inimii, diabet sau anemie. Şi gutuile se numără printre fructele de toamnă care întăresc imunitatea, graţie vitaminelor şi mineralelor din conţinutul lor. În plus, au efect decongestionant pentru ficat, fiind un stimulent al funcţiilor nervoase. Marul are efect depurativ pentru sânge (scade colesterolul) şi acţionează ca un tonic pentru nervi şi muşchi, prevenind instalarea infecţiilor intestinale, bronşice şi reumatismale, relatează Unica.