• Hreanul este o plantă miraculoasă cu multiple beneficii aduse sănătăţii mintale şi corporale. Dacă alegeţi să o consumaţi în combinaţie cu ghimbirul, rădăcina de hrean vă va oferi o doză mare de vitamine precum cele din complexul vitaminic B, fier, fosfor, mangan. Tot ce trebuie să faceţi este un amestec din 100 de grame de hrean cu sucul de la 4 lămâi, 2 centimetri de rădăcină de ghimbir, 3 linguri de miere şi 2 linguri de scorţişoară. Mărunţiţi atât hreanul cât şi ghimbirul şi amestecaţi-le bine cu celelalte ingrediente. Puneţi compoziţia într-un recipient de sticlă. Luaţi de 2 ori pe zi înainte de masă câte o linguriţă timp de 3 săptămâni, potrivit Click.

• Inima mărită este un „diagnostic” pe cât de vag, pe atât de alarmant pentru pacienţi. Inima mărită, numită în termeni medicali cardiomegalie, este un sindrom care poate apărea în cadrul mai multor boli. Un cord mare poate fi consecinţa dilatării sau hipertrofiei cardiace. Dilatarea presupune lărgirea camerelor cordului, iar hipertrofia îngroşarea pereţilor cordului (de fapt a pereţilor ventriculari, pentru că atriile nu se hipertrofiază. Hipertrofia poate fi de 2 tipuri: excentrică (când îngroşarea pereţilor cardiaci este însoţită de dilatare) şi concentrică (când există o îngroşare semnificativă a pereţilor cardiaci fără dilatarea cordului, camerele cordului fiind astfel chiar micşorate). Hipertrofia excentrică apare ca urmare a suprasolicitărilor de volum (ex. insuficienţă mitrală), iar cea concentrică în suprasolicitările de presiune (ex. stenoza aortică), potrivit Doctorulzilei.

• Sucul de morcov combate clipirea necontrolată. Din cauza acţiunii exagerate a clipitului, ochii pot dezvolta durere şi iritaţie. Cauza principală a clipitului necontrolat este suprafaţa uscată a ochilor. Dar mai există câţiva factori care pot duce la clipire excesivă: problemele neurologice, oboseala, problemele legate de muşchii ochilor şi senzaţia de ochi umflaţi. Clipirea necontrolată poate fi provocată de carenţa de magneziu. Spanacul este sursă bogată de magneziu. Aşadar, includeţi în dietă spanacul sau beţi suc de spanac în fiecare zi. Peştele este sursă bogată de acizi graşi esenţiali Omega-3 care ajută muşchii ochiului să combată clipirea necontrolată. Mâncaţi peşte sau ulei de peşte pentru a reduce iritaţia ochilor, spune Clickpentrufemei.

• Aproximativ 16% dintre adulţi au o problemă cu mirosul neplăcut al picioarelor, potrivit specialiştilor de la Institute for Preventive Foot Health din Statesville, Carolina de Nord. Deşi problema mirosului picioarelor nu este una medicală, specialiştii recomandă examinarea frecventă a tălpilor pentru identificarea posibilelor anomalii, răni sau ciuperci ce pot favoriza apariţia mirosului. În astfel de cazuri este indicat apelul la medicul specialist. În restul cazurilor însă, şosetele şi încălţămintea sunt cel mai adesea cauza apariţiei mirosului neplăcut al picioarelor. Bacteriile, lipsa de aerisire şi umiditatea sunt factorii care duc la apariţia mirosului. Atunci când bacteriile şi celulele moarte ale pielii sunt izolate în mediul închis al încălţărilor apare mirosul neplăcut, potrivit MedLive.