Angajați ai Direcției Silvice Prahova, împreună cu oameni ai legii, au intervenit numai într-o singură zi în cinci cazuri sesizate – sau identificate– ca fiind furturi de material lemnos.
Astfel, joi, 28 septembrie, polițiștii Postului Predeal-Sărari au fost sesizați de către o localnică că i-au fost furați arbori de pe proprietatea sa din satul Gura Vitioarei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana bănuită de comiterea faptei ar fi un bărbat surprins de reclamantă în timp ce transporta la domiciliu lemn sustras, pe care l-ar fi depozitat în spatele locuinței.
Reprezentantul ocolului silvic a mers, împreună cu polițiștii, la domiciliul celui bănuit de furtul lemnului, găsind 8 trunchiuri de arbori din specia carpen, cu diametre pe secțiunea de tăiere cuprinse între 18 și 30 cm, volumul total fiind de 1,77 metri cubi. Apoi, mergând și în pădurea indicată de către proprietară, din care se presupunea că a fost furat lemnul, au fost identificate, într-adevăr, 8 cioate din specia menționată ca fiind furată (carpen). Materialul lemnos a fost lăsat în custodia proprietarei, iar bărbatul identificat ca fiind autorul furtului a fost sancționat contravențional.
Și oamenii legii de la Postul de Poliție Poiana Câmpina au avut de-a face, în aceeași zi, cu două cazuri de furt de material lemnos.
Prima dată, ei au prins trei bărbați care transportau cu mai multe căruțe material lemnos fără documente legale de proveniență, aceștia fiind amendați cu câte 5.000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia. Câteva ore mai târziu, tot oamenii legii de la Poiana Câmpina au depistat un bărbat care transporta târâș, cu un cal, material lemnos din specia gorun, provenit din coronamentul unui arbore doborât de fenomene naturale. Și acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia.
Cu 6.000 de lei a fost amendat un alt bărbat, din Drăgăneasa, prins de către polițiști transportând într-o căruță material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență. Lemnul a fost confiscat și predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Sinaia.
De asemenea, la Cerașu ( în satul Slon), polițiștii au prins un bărbat care tăiase, cu un topor, din pădurea Ocolului Silvic Vălenii de Munte, un arbore din specia jugastru, nemarcat de organele silvice. S-a procedat la cubarea acestuia, rezultând cantitatea de 0,72 m3 material lemnos, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 4.000 de lei. Toporul folosit la comiterea faptei a fost și el confiscat.